DE THI 02

Đề 2 nè! làm típ nhé!


Chọn phương án A,B,C,D có trọng âm khác những từ còn lại:

Câu 1: A. possible B. permission C. imagine D. enormous
Câu 2: A. disappearance B. expectation C. intensity D. scientific
Câu 3: A. originally B. mysteriously C. elaborately D. necessarily
Câu 4: A. behind B. under C. above D. toward
Câu 5: A. discover B. activate C. terrify D. normally

Chọn phương án đúng hoàn thành mỗi câu sau:

Câu 6: She had changed so much that _____ anyone recognised her.
A. almost B. not C. nearly D. hardly
Câu 7: Would you like a beer? – Not while I’m _____.
A. in the act B. in order C. on duty D. under control
Câu 8: Their house is _____ near the Cathedral.
A. somewhere B. anywhere C. anyplace D. whereabouts
Câu 9: I’m sorry I _____ your party. I was away at the time.
A. lost B. failed C. passed D. missed
Câu 10: Your room is a mess! _____ it up at once.
A. Arrange B. Make C. Tidy D. Do
Câu 11: She loves London, _____ in the spring.
A. specially B. especially C. most D. mostly
Câu 12: The football team won partly because they had been well trained by their _____.
A. teacher B. coach C. director D. instructor
Câu 13: Everyone _____ Tom was invited to the party.
A. as B. from C. but D. for
Câu 14: Many scientists are sure there is _____ on other planets.
A. people B. creature C. life D. existence
Câu 15: If you _____ to my advice in the first place, you wouldn’t be in this mess now.
A. listen B. had listened C. will listen D. listened
Câu 16: I don’t think he will ever get _____ the shock of his father’s death.
A. by B. off C. over D. through
Câu 17: We have decided to _____ the money for the local secondary school.
A. beg B. collect C. raise D. rise
Câu 18: Have a good flight and remember to give me a _____ as soon as you arrive.
A. ring B. call C. touch D. phone
Câu 19: He was _____ speaker.
A. so a good B. how good a C. so good a D. what a good
Câu 20: The cost of the material is _____ in the bill for the work.
A. includes B. include C. including D. included
Câu 21: She didn’t get _____ well with her boss, so she left the company.
A. at B. through C. up D. on
Câu 22: Max is not a(n) _____ drinker but he likes a glass of wine occasionally.
A. addict B. heavy C. drunk D. obsessed
Câu 23: I’d rather you _____ smoke in here.
A. don’t B. shouldn’t C. didn’t D. not
Câu 24: Don’t phone me between 8.00 and 9.00. I shall _____ then.
A. study B. be studying C. be studied D. have studied
Câu 25: The flat is decorated in a _____ combination of colours.
A. tasteful B. sweet C. delicious D. tasty

Chọn phương án đúng hoàn thành mỗi câu sau:

Câu 26: In Africa, summer starts in the middle of December, _____.
A. while in Europe, the season begins in mid-June
B. when vast stretches of land were covered with snow
C. but they’re going to change this system to be like the rest of the world
D. however the inhabitants don’t have much opportunity to take advantage of this
Câu 27: _____, but I’d guess he must be about sixty.
A. I’ll phone the company to ask about the price B. I don’t remember how much it costs
C. Frank was horrified to see he was only eight kilos D. I don’t know exactly how old his father is
Câu 28: _____, which has a wonderful view of the harbour.

A. They serve specialities of Turkish cuisine B. Whenever I’m free, I climb up Shooter Hill
C. I’ll show you how to drive it on our way home D. Jason has lived in the same house for 10 years
Câu 29: The world’s highest peak, _____, is in the Himalayas.
A. being Mount Everest B. it is Mount Everest
C. Mount Everest D. this is Mount Everest
Câu 30: _____, Barbara was appointed to district manager.
A. how remarkable it seems B. how seems it remarkable
C. how it seems remarkable D. how it remarkable seems

Chọn phương án ứng với câu có nghĩa gần nhất với mỗi câu sau:
Câu 31: Christine suggested getting a new lock for the front door.
A. Christine suggested to get a new lock for the front door.
B. It’s necessary for Christine to have a new lock.
C. Christine said, “Why don’t you get a new front door lock?”
D. Christine to have a new lock.
Câu 32: This is the first time I have lived in a city with a high crime rate.
A. I am very afraid to living in a city with a high crime rate.
B. I am very afraid of living in a city with a high crime rate.
C. I am not used to living in a city with a high crime rate.
D. I don’t like to live in such a high crime rate.
Câu 33: “John shouldn’t have behaved so badly,” said Janet.
A. Janet doesn’t like John’s behaviour. B. Janet dislikes John.
C. Janet objected to John’s bad behaviour. D. Janet was angry with John..
Câu 34: I was astonished that she didn’t pass her exam.
A. That she failed in her exam astonished me. B. I was astonished that her exam is not over.
C. I was astonished that she did pass her exam. D. She didn’t pass her exam, which astonished her.
Câu 35: No sooner had they found her number than they called her.
A. They called her as soon as they found her number.
B. They found her number sooner or later.
C. They called her number sooner or later.
D. They found her number as soon as they called her.

Chọn phương án có phần gạch chân cần phải sửa trong các câu sau:

Câu 36: When there are low sales, companies often decide developing new products.
A B C D
Câu 37: Can you please not talk so aloud because I can assure you I’m not really deaf?
A B C D
Câu 38: A police car arrived and an angry-looking police officer got off the car and came up to me.
A B C D
Câu 39: I would rather not discuss the matter now but I’ll say about it later.
A B C D
Câu 40: The longer you delay making a decision, the worst the consequences will be.
A B C D

Chọn phương án đúng :

Smallpox was the first widespread disease to be eliminated by human intervention. In May, 1966, the World Health Organization (WHO), an agency of the United Nations was authorized to initiate a global campaign to eradicate smallpox. The goal was to eliminate the disease in one decade. At the time, the disease posed a serious

threat to people in more than thirty nations. Because similar projects for malaria and yellow fever had failed, few believed that smallpox could actually be eradicated but eleven years after the initial organization of the campaign, no cases were reported in the field.
The strategy was not only to provide mass vaccinations but also to isolate patients with active smallpox in order to contain the spread of the disease and to break the chain of human transmission. Rewards for reporting smallpox assisted in motivating removed from contact with others and treated. At the same time, the entire village where the victim had lived was vaccinated.
By April of 1978 WHO officials announced that they had isolated the last known case of the disease but health workers continued to search for new cases for additional years to be completely sure. In May, 1980, a formal statement was made to the global community. Today smallpox is no longer a threat to humanity. Routine vaccinations have been stopped worldwide.
Câu 41: Which of the following is the best title for the passage?
A. The World Health Organization B. Smallpox Vaccinations
C. The Eradication of Smallpox D. Infectious Disease
Câu 42: The word “threat” in line 4 could best be replaced by

A. debate B. humiliation C. bother D. risk
Câu 43: What was the goal of the campaign against smallpox?
A. to eliminate smallpox worldwide in ten years
B. to decrease the spread of smallpox worldwide
C. to provide mass vaccinations against smallpox worldwide
D. to initiate worldwide projects for smallpox, malaria and yellow fever at the same time
Câu 44: According to the passage, what was the strategy used to eliminate the spread of smallpox?
A. Vaccinations of entire villages B. Treatments of individual victims
C. Isolation of victims and mass vaccinations D. Extensive reporting of outbreak
Câu 45: The word “

isolated” in paragraph 3 is closest in meaning to
A. separated B. restored C. attended D. located
Câu 46: How was the public motivated to help health workers?
A. By educating them B. By rewarding them for reporting cases
C. By isolating them from others D. By giving them vaccination
Câu 47: The word “they” in paragraph 3 refers to
A. officials B. health workers C. victims D. cases
Câu 48: Which statement does not refer to smallpox?
A. People are no longer vaccinated for it
B. It was a serious threat
C. Previous projects had failed
D. WHO mounted a worldwide campaign to eradicate the disease
Câu 49: It can be inferred that
A. no new cases of smallpox have been reported this year.
B. malaria and yellow fever have been eliminated.
C. smallpox victims no longer die when they contact the disease.
D. smallpox is not transmitted from one person to another.
Câu 50: When was the formal announcement made that smallpox had been eradicated?
A. 1980 B. 1966 C. 1978 D. 1976

Chọn phương án đúng:

Alfred Bernhard Nobel, a Swedish inventor and philanthropist, bequeathed most of his vast fortune in trust as a fund from which annual prizes could be awarded to individuals and organizations who had achieved the greatest benefit to humanity in a particular year. Originally, there were six classifications for outstanding contributions designated in Nobel’s will, including chemistry, physics, physiology or medicine, literature and international peace.
The prizes are administered by the Nobel Foundation in Stockholm. In 1969, a prize for economics endowed by the Central Bank of Sweden was added. Candidates for the prizes must be nominated in writing a qualified authority in the filed of competition. Recipients in physics, chemistry, and economics are selected by the Royal Swedish Academy of Sciences; and physiology or medicine by the Caroline Institute; in literature by the Swedish Academy; and in peace by the Norwegian Nobel Committee appointed by Norway’s parliament. The prizes are usually in Stockholm on December 10, with the King of Sweden officiating, an appropriate tribute Alfred Nobel on the anniversary of his death. Each one includes a gold medal, a diploma, and a cash award of about one million dollars.
Câu 51: What does this passage mainly discuss?
A. The Nobel prizes B. Alfred Bernhard Nobel
C. Swedish philanthropy D. Great contributions to mankind
Câu 52: Why were the prizes named for Alfred Bernhard Nobel?
A. He won the first Nobel prize for his work in philanthropy
B. He is now living in Sweden
C. He left money in his will to establish a fund for the prizes
D. He serves as chairman of the committee to choose the recipients
Câu 53: How often are the Nobel prizes awarded?
A. Five times a year B. Once every two years C. Once a year D. Twice a year
Câu 54: The word “outstanding” in line 3 most closely means _______.
A. recent B. exceptional C. unusual D. established
Câu 55: The word “will” in line 4 could best be replaced by _____.
A. Nobel’s wishes B. a legal document C. a future intention D. a free choice
Câu 56: A Nobel prize would NOT be given to _______.
A. an author who wrote a novel B. a doctor who discovered a vaccine
C. a diplomat who negotiated a peace D. a composer who wrote a symphony
Câu 57: The word “one” in paragraph 2 refers to _____.
A. tribute B. anniversary C. candidate D. prize

Câu 58: The word “appropriate” in the passage most closely means _______.
A. prestigious B. suitable C. customary D. transitory
Câu 59: Which individual or organization serves as administrator for the trust?
A. The King of Sweden B. The Nobel Foundation
C. The Central Bank of Sweden D. Swedish and Norwegian academies and institutes
Câu 60: Why are the awards presented on December 10?
A. It is a tribute to the King of Sweden. B. Alfred Bernhard Nobel died on that day.
C. That date was established in Alfred Nobel’s will. D. The Central Bank of Sweden administers the trust

Chọn phương án đúng

Drugs are one of the (61)________ profession’s most valuable tools. Doctors prescribe drugs to (62)_______or prevent many diseases. Every year, penicillin and other (63)________ drugs save the lives of countless victims of pneumonia and other dangerous infectious diseases. Vaccines prevent attacks by such diseases as(64)________, polio, and smallpox. The use of these and many other drugs (65)________ helped millions of people live longer, healthier lives than would (66)________ have been possible.
Almost all our most important drugs, however, were unknown before the 1900’s. For example, the sulfa drugs and antibiotics did not come into use (67)________ the late 1930’s and early 1940’s. Before that time, about 25 percent of all pneumonia victims in the United States died of the disease. The new drugs quickly reduced the (68)________ rate from pneumonia to less than 5 percent. Polio vaccine was introduced in 1955. At that time, polio struck about 30,000 to 50,000 Americans each year. (69)________ 1960, the use of the vaccine has reduced the number of new polio cases to about 3,000 a year. In 1900, most Americans did not live (70)________ the age of 47. Today, Americans live an average of more than 70 years, in great part because of the use of modern drugs.
Câu 61: A. medicine B. medical C. health D. medic
Câu 62: A. solve B. settle C. treat D. ruin
Câu 63: A. germ-killing B. helping C. saving D. rescuing
Câu 64: A. AIDS B. measles C. influenza D. hiccups
Câu 65: A. would have B. have C. did D. has
Câu 66: A. otherwise B. even C. also D. only
Câu 67: A. to B. until C. onto D. upon
Câu 68: A. end B. death C. ruin D. termination
Câu 69: A. About B. To C. By D. Prior
Câu 70: A. past B. passing C. well D. through

Chọn phương án đúng:

Ever since humans have inhabited the earth, they have made (71)________of various forms of communication. Generally, this expression of thoughts and feelings has been in the form of oral (72)________.When there is a language (73)________, communication is accomplished through sign language in which motions (74)________ for letters, words, and ideas. Tourists, the deaf, and the mute have had to (75)________ to this form of expression. Many of these symbols of whole words are very picturesque and exact and can be used internationally; spelling, however, cannot.
Body language (76)________ ideas or thoughts by certain actions, either intentionally or unintentionally. A wink can be a way of flirting or indicating that the party is only joking. A nod (77)________ approval, while shaking the head (78)________ a negative reaction.
Other forms of nonlinguistic language can be (79)________ in Braille (a system of raised dots read with the fingertips), signal flags, Morse code, and smoke signals. Road maps and picture signs also guide, warn, and instruct people.
(80)________ verbalization is the most common form of language, other systems and techniques also express human thoughts and feelings.
Câu 71: A. usage B. use C. employment D. utility
Câu 72: A. speech B. address C. utterance D. claims
Câu 73:A. separation B. obstacles C. divisions D. barrier
Câu 74: A. point B. stand C. imply D. signify
Câu 75: A. refer B. rotate C. resort D. revolve
Câu 76: A. transmits B. progresses C. remits D. emits
Câu 77: A. registers B. signs C. signifies D. presents
Câu 78: A. predicates B. indicates C. abdicates D. implicates
Câu 79: A. traced B. trailed C. explored D. found
Câu 80: A. While B. As C. Because D. Until

1. A 2. C 3. D 4. B 5. A 6. D 7. C 8. A 9. D 10.c
11.b 12.b 13.c 14.c 15.b 16.c 17.c 18.a 19.c 20.d

21.d 22.b 23.c 24.b 25.a 26.a 27.d 28.b 29.c 30.a
31.c
32.c
33.c
34.a
35.a
36.c
37.c
38.d
39.c
40.c
41.c
42.d
43.a
44.c
45.a
46.b
47.a
48.c
49.a
50.a
51.a
52.c
53.c
54.b
55.b
56.d
57.d
58.b
59.b
60.b
61.b
62.c
63.a
64.b
65.d
66.a
67.b
68.b
69.c
70.a
71.b
72.a
73.d
74.b
76.c
76.a
77.c
78.b
79.d
80.a

About onthidh

student attending entranceexam
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Gửi phản hồi

Mời bạn điền thông tin vào ô dưới đây hoặc kích vào một biểu tượng để đăng nhập:

WordPress.com Logo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản WordPress.com Log Out / Thay đổi )

Twitter picture

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Twitter Log Out / Thay đổi )

Facebook photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Facebook Log Out / Thay đổi )

Google+ photo

Bạn đang bình luận bằng tài khoản Google+ Log Out / Thay đổi )

Connecting to %s